Ik ben 9

“Je zit echt in de puberteit! riep mijn moeder, maar ik ben nog maar 9!”

“Ik wil ook bij dat groepje horen!”
“Mama, doe niet zo gek!”
“Wie ben IK?”
“Niemand begrijpt mij!”
“Mam, ik ben al 9!”

Dit zijn een aantal uitspraken die een kind rond de 9 jaar kan zeggen.
Veel kinderen tussen 8 en 11 jaar ontwikkelen een eigen IK. Het kind wil zich loskomen van de omgeving, zelf dingen gaan ontdekken en een eigen mening gaan ontwikkelen. De negenjaarsfase wordt dit ook wel genoemd.

Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Waar het ene kind deze fase makkelijk doorloopt, ervaart een ander kind vele lastige momenten.
In de negenjaarsfase gaan vaak de volgende thema’s een rol spelen bij kinderen: meidenvenijn, stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, oude angsten die weer terugkomen, pesten en onzekerheid. Jouw kind kan deze fase heftige emoties ervaren wat zich zal uiten in boze buien, een grote mond, twijfels bij zichzelf en overal over willen discussiëren.

  • Merk je dat het gedrag van jouw kind verandert rond de negen jaar?
  • Zie je dat jouw kind worstelt met bovenstaande thema’s?
  • Dacht je dat jouw kind op vroege leeftijd al in de puberteit is beland?
  • Wil je jouw kind beter kunnen begrijpen en kunnen begeleiden?

Neem contact met me op om te sparren of volg de workshop Ik ben 9.

Telefonisch of fysiek spar/adviesmoment: €30,- per 30 minuten

Datum: vrijdag 22 september 2023
Duur van de workshop: 9.00 – 12.00 uur
Aantal personen: minimaal 2 en maximaal 6 personen
Prijs: 59 euro inclusief het boek ‘Ik ben 9’ ter waarde van 19.95 euro

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met alles wat met de negenjaarsfase te maken heeft. Ik vertel over de thema’s die tijdens deze periode kunnen spelen. Je ontvangt praktische tips en handvatten voor thuis. Er is de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere ouders. En als kers op de taart kun je het leuke en leerzame boek ‘Ik ben 9’ kopen.

JA, ik geef me op voor de workshop Ik ben 9. Vul hieronder het contactformulier in.